ЛЯТНО БИШКОТЕНО РУЛО С МАЛИНИ И СМЕТАНА - IL DOLCE DALL`ESTATE: GIRELLA DI BISCOTTI AI LAMPONI, SENZA COTTURA


250 - 300 мл - прясно мляко
250 г - бишкоти
КРЕМ
2 - яйца L
70 г - кристална захар
щипка - сол
60 г - царевично нишесте
500 мл - прясно мляко
1 ч.л - ванилия екстракт
ТОПИНГ
200 мл  - сметана 35%
2 с . л - пудра захар
за декорация: малини и други свежи горски плодове и малко стърган шоколад.

В касерола се загрява млякото до точка на кипене. В купичка се разбърква захарта и нишестето, прибавят се и яйцата и се разбива с телена бъркалка. Прибавя се половината от горещото  мляко, при непрекъснато разбъркване и сместа се връща обратно в касеролата при останалото мляко. Поставя се на умерен котлон да се свари гъст крем.  Сваля се от котлона ,прибавя се ванилията , разбърква се и се пресипва в друга купа, която предварително е изплакната със студена вода и отцедена.  Отгоре плътно се покрива със свежо фолио и се оставя да се охлади напълно. Преди да се ползва се разбива с миксер,  за да стане отново пухкав крем.
Разгъва се голям лист от свежо фолио. 


Всяка бишкота се потопява в млякото и се подрежда върху листа свежо фолио. ( в галерията от снимки ще покажа, как се подреждат, но светлината е много лоша и снимката съответно е лоша, за което се извинявам.) В ширина трябва да са 3 напоени бишкоти, а в дължина 9 напоени бишкоти. 



Така подредени се заливат с крем. Заглажда се с шпатула. 
Откъм късата страна се подреждат 2 реда малини, една до друга.
С помощта на фолиото се завива руло. 
Краищата на фолиото се завиват като бонбон.
Оставя се  в хладилник 2 часа.
ТОПИНГ
Разбива се сметаната с пудрата захар до твърди върхове.
Изважда се бишкотеното руло и се намазва отвсякъде със сметана.
Отгоре за декорация се подреждат свежи горски плодове. и малко стърган шоколад.




Коментари

Популярни публикации