МРАМОРЕН ШКОЛАДОВ БАНАНОВ КЕЙК - MARBLED CHOCOLATE BANANA BREAD


ТЕЧНИ СЪСТАВКИ
150 г -  бананово пюре
70 г - кокосова захар
60 мл - кленов сироп
1 ч . л - ванилия екстракт
1/2 ч . л - канела на прах
50 г - масло на стайна температура
80 мл - бадемово мляко
1 ч . л - бял оцет
СУХИ СЪСТАВКИ
220 г - универсално брашно
30 г - бадемово брашно
1 1/2 ч . л - бакпулвер
1/4 ч . л . сода бикарбонат
щипка - сол
3 с . л - високомаслено какао
100 мл - вряща вода, разделена на по 50 мл
ТОПИНГ
135 г - шоколадови перли

фурна 185 градуса
кейкова форма 23-25/12-13 см покрита с хартия на дъното


В купа се смесват всички течни съставки и се разбъркват добре с телена бъркалка.
В купа се смесват сухите съставки - брашното солта, бакпулвера и содата загасена с малкото оцет. 
От сухата смес започва да се прибавя към течната лъжица по лъжица, като се разбърква с дървена лъжица. Сместа ще прилича на смес за мъфини, тежка и плътна.
Разделя се  в две купи по равно.
Към едната купа се прибавя какаото разбито в 50 мл вряща вода. (ако не е достатъчна водата съвсем спокойно може да се добави малко повече. )  Добре се разбърква , докато се приеме напълно от сместа.
Към другата бяла купа се прибавя останалата вряща вода и добре се разбърква.
Така се оформят двата цвята.
Изсипват се във формата,  като се редува, първо се започва с бялата смес, покрива се с шоколадовата и се завършва с бялата смес.
Отгоре се разхвърлят шоколадовите перли.
Пече се на 180 градуса за около 45 - 50 минути, или до суха клечка.






 

Коментари

Популярни публикации