ФРИТЕЛИ С РИКОТА И ПУШЕНА СКАМОРЦА - FRITTELLE NON FRITTE ALLA RICOTTA

 

Рецепта за италиански фрители с рикота изпечени на фурна. Това са малки соленки, малки хапки, може за закуска с плодове ,или към чаша хубаво черно кафе, а може и така да се хапват, важното е ,че са изключително лесни, а много вкусни хапки. Към тях може да се добавят всякакви сухи подправки, като риган, босилек, мащерка, всичко е по избор, а може и да не се добавя нищо. Този път ги направих с риган  и малко сух босилек.
2 - яйца L
3 с . л - настърган пармезан
150 г - универсално брашно
5 до 7 с . л - студена вода
1 малка ч . л - бакпулвер
сол
смлян черен пипер
по избор - мащерка, сух босилек, риган
250 г - рикога
3 филийки - пушена Скаморца на дребни кубчета


Не се работи с миксер , а с вилица.
В купа се счупват яйцата , прибавя се сол, около 2 щипки и се разбива с вилица. Прибавя се и смлян черен пипер, 3 с . л . настърган пармезан и всичко това отново се разбива  с вилица. Прибавя се и брашното с бакпулвера, разбърква се и се добавя вода толкова колкото сместа да се смъква от вилицата на парчета, нито да е прекалено течно, нито много сухо. Прибавя се  рикотата, но не се смачква прекалено, нека да има малки  видими парчета и скаморцата на кубчета, разбърква се.
С две лъжици се поставят купчинки върху хартия за печене в плоска тава. Не се заглаждат купчинките, а както паднат върху хартията за печене.
Така приготвена тавата се поставя в загрята фурна  с вентилатор на 180 градуса и се пече за около 20 минути.
Фрителите са готови, може да се поднесат с малко сезонни плодове, или към чаша кафе. Подходящи са и като коктейлни хапки.





Коментари

Популярни публикации