ТИКВИЧКИ НА ФУРНА
400 г - кисело мляко
3 - яйца L
сол, смлян черен пипер
1 вр. - свеж копър
3 скилиди - пресован чесън
3 с . л - зехтин Екстра Върджин
брашно за овалване на тиквичките
Тиквичките се почистват под вода, не се обелват, не е необходимо те са изключително пресни, и се нарязват на шайби около 3 мм. Посоляват се със сол и се оставят да се отцедят за 20 минути.
Овалват с в брашно.
Тавичката за печене се поръсва със зехтин.
Подреждат се , може и леко да се застъпват и се изпичат до златисто.
Разбиват се яйцата ,киселото мляко, сол и смлян черен пипер и се заливат равномерно запечените тиквички.
Отново се запичат до готовност на млечната смес.
Поръсват се с наситнен копър и счукан чесън
Коментари