КАПУЧИНО КЕЙК

 

Това е много лесна, елементарна рецепта за кейк с кафе еспресо  и кондензирано мляко.  Не се ползва миксер, а всичко се разбърква с телена бъркалка, и за около 10 до 15 минути тестото е напълно готово за печене.
Това е бърза рецепта за бърза сутрешна закуска с чаша кафе.

3 - яйца L
50 мл - олио
80 мл - еспресо
1 консерва  ( 397 г )-  кондензирано мляко*
200 г - универсално брашно
8 г - бакпулвер
захарни пърли за поръска
* кондензираното мляко е това, което при покупка се разклаща и ако не се чуе звук, означава, че е плътното кондензирано мляко, което е подходящо за тази рецепта

В купа с телена бъркалка се разбиват яйцата, олиото, кафето и кондензираното мляко. Прибавя се брашното с бакпулвера и се разбърква до хомогенна смес.
Изсипва се в кейкова форма 25/12 см намаслена и набрашнена.
Покрива се със захарни перли.
Пече се на 170 градуса за около 40 -45 минути или до суха клечка.




Коментари

Популярни публикации