ШОКОЛАДОВО РУЛО
350 г - какаови бисквити
175 г - крема сирене Филаделфия
100 - 120 мл - прясно мляко
30 г - разтопено масло
50 г - кокосови стърготини
3 - 4 с . л - Нутела
разтопен млечен кувертюр за декорация
100 мл - сметана 35% , за декорация
Бисквитите се смилат в блендер до брашно.
Добавя се разтопеното масло и 100 мл прясно мляко. Завърта се на един оборот, за да се смесят продуктите. Сместа се изважда и се оформя тесто. Ако не се задържа и все още е суха се добавят и останалите 20 мл прясно мляко.
Бисквитеното руло се разточва на правоъгълник върху хартия за печене с дебелина 2 - 3 мм. Отстрани се подравнява и изрезките се поставят отгоре и още веднъж се разточва за да се слепят. Отново се подравнява.
В купа се смесва крема сиренето и кокосовите стърготини.
Върху рулото се нанася пласт от Нутела с помощта на сервизен нож , без 2 - 3 см отстрани
Върху нутелата се нанася крем сиренето, също се разнася със сервизен нож.
С помощта на хартията се навива на руло.
Поставя се върху свежо фолио и краищата се завиват като бонбон.
Оставя се в хладилник за 4 -5 часа.
След като се е охладило достатъчно се изважда и се декорира с разтопен шоколад.
Разбива се 100 мл сметана поставя се в пош с накрайник звезда и се поставят рози за разкош. Посипват се с малко какао.
Коментари