ШОКОЛАДОВО РУЛО

Моето сполучливо руло за гости

350 г - какаови бисквити
175 г - крема сирене Филаделфия
100 - 120 мл - прясно мляко
30 г - разтопено масло
50 г - кокосови стърготини
3 - 4 с . л - Нутела
разтопен млечен кувертюр за декорация
100 мл - сметана  35% , за декорация

Моето сполучливо руло за гости

Бисквитите се смилат в блендер  до брашно. 
Добавя се разтопеното масло и 100 мл прясно мляко. Завърта се на един оборот,  за да се смесят продуктите. Сместа се изважда  и се оформя тесто. Ако не се задържа и  все още е суха се добавят и останалите 20 мл  прясно  мляко.
Бисквитеното руло се разточва на правоъгълник върху хартия за печене с дебелина 2 -  3 мм.  Отстрани се подравнява  и изрезките се поставят отгоре и още веднъж се разточва за да се слепят.  Отново се подравнява.
В купа се смесва крема сиренето и кокосовите стърготини.
Върху рулото се нанася пласт от Нутела  с помощта на сервизен нож , без 2 - 3 см отстрани 
Върху нутелата се нанася крем сиренето, също се разнася със сервизен нож.
С помощта на хартията се навива на руло.
Поставя се върху свежо фолио  и краищата се завиват като бонбон.
Оставя се в хладилник за 4 -5 часа.
След като се е охладило достатъчно се изважда и се декорира с разтопен шоколад.
Разбива се 100 мл сметана поставя се в пош с накрайник звезда и се поставят рози за разкош. Посипват се с малко какао.

Моето сполучливо руло за гости

Моето сполучливо руло за гости

Коментари

Популярни публикации