КАКАОВИ МАСЛЕНКИ С КАФЕ


180 г - универсално брашно
10 г - царевично нишесте
120 г - студено масло на кубчета
80 г - пудра захар
15 г - какао
1 с . л - нес кафе
1 - яйчен жълтък
щипка сол
и още
1 - яйчен белтък
2 - 3 с . л . едра кристална захар за овалване, ползвах едра кафява захар


В купата на миксера се изсипва брашното, нишестето, пресятото какао  и кафето. Разбърква се и се прибавя жълтъка, щипката сол, пудрата захар и маслото на кубчета. Замесва се тесто. Ако е прекалено сухо и не може да се задържи се добавя 1 до 2 ч . л белтък и тестото ще стане еластично. 
Измесеното тесто се оформя на цилиндър с ширина около 5 см. Завива се във фолио и се оставя в  хладилник за 1 час.
Охладеното тесто се намазва с леко разбит белтък и се овалва обилно в кристалната захар.
Нарязва се на кръгчета около 5 - 6 мм дебелина.
Подреждат се в тава покрита с хартия за печене с разстояние едно от друго.
Пече се на 180 градуса за около 8 - 10 минути.



 

Коментари

Популярни публикации