КОЛЕДНИ БИСКВИТКИ ОТ САНТА ЛУСИЯ - FROLLINE DI SANTA LUCIA

 

Точно на 13.12 децата от Верона чакат на тази дата да получат  подаръци и лакомство. Легендата разказва, че мистериозна дама и нейното малко магаренце носят подаръци и сладкиши  на децата и спират през всяка къща и пълнят чиниите с десерти. 
Няколко седмици преди  тази дата децата са написали писма до Света Лусия и молят за  подарък, като обещават да са много добри и послушни.
Това е типична рецепта за този празник ,  SANTA LUCIA  и формата на бисквитката носила късмет.

100 г - пудра захар
1 - яйчен жълтък L
300 г - брашно 00
200 г - студено масло
настъргана кора от 1 лимон
едра щипка  - сол



В брашното се прави кладенче и там се изсипва маслото на кубчета. С ръчен блендер, пръсти, вилица се довежда до трохи.
Прибавя се захарта, солта и бързо се замесва тесто. Оформя се на топка, завива се във фолио и се оставя в хладилник за 1  час.
Охладеното тесто се разточва с дебелина 3 - 4 мм. (предпочитам да са с дебелина 4 мм)
Изрязват се с различни формички и се подреждат в тава с хартия за печене.
Пече се на 175 градуса за около 11- 12 минути. Отгоре бисквитката трябва да е бяла.
След като се охладят се посипват обилно с пудра захар.
 на бисквитката може и да се направи глазура.



Коментари

Популярни публикации