БЕЛГИЙСКИ КАНЕЛЕНИ БИСКВИТИ SPECULOOS - BISCOTTI ALLA CANNELLA SPECULOOS


 Удивителна бисквитка! 
Нямах никакво намерение да правя подобни бисквити, защото винаги съм попадала на сухи, невзрачни, не по моя си вкус подобни бисквити. Но Мария, най-долу ще  публикувам нейния кулинарен блог, ги показа. В началото ги отминах, но забелязах ,че отдолу всяка бисквитка си има белег, нещо като мрежа е отпечатано и това ме накара да се върна и да ги разгледам обстойно и не съжалявам, разкошна бисквитка и на вкус, аромат и важното е ,че е  деликатно хрупкава, а в компанията на едно късо италианско кафе си е напълно завършена бисквитка.
Бисквитката се приготвя от съвсем обикновени продукти, брашно, кафява захар, масло, яйце ...това е.  Мария препоръчва да се ползва малко по - специална захар, за да се получи още по силен карамелен вкус, тръстикова захар  Панела, но не я открих и ползвах захар Мусковадо, мисля, че тя не отстъпва по вкус, получи се чудесен карамелен вкус и аромат. 
"Бисквитките на Мария", у дома вече така се наричат не са за пропускане, не са само за коледните празници, а  може винаги да се забъркат, те са бързи.
- тестото е подходящо за бисквити с печати\
-  може да се добавят и други аромати, джинджифил, бял пипер, кардамон, индийско орехче, по избор


100 г - масло на стайна температура
30 г - бяла кристална захар
100 г - тръстикова захар Панела, или захар  Мусковадо
1 ч. л - ванилия екстракт
щипка - сол
5 г - канела на прах *
1 - яйчен жълтък L
1 с. л .  + 1 ч . л - прясно мляко
4 г - бакпулвер
200 г - брашно 00
* за да измеря  точното количество ще покажа с какви лъжички мерителни измервам


В купата на миксера се разбива маслото за 1 минута. Добавят се двата вида захар, ванилията, щипката сол, канелата и отново се разбива  до крем.
В купа се разбърква брашното с бакпулвера с телена бъркалка.
Към жълтъка се прибавя и прясното мляко, разбива се с вилица.
Към маслената смес се прибавя жълтъка, разбива се, докато се приеме и накрая брашното на 3 пъти при непрекъснато размесване.


Готово измесеното тесто се поставя във фолио и се оставя в хладилник за 1 - 2 часа.
Охладеното тесто се разточва върху хартия за печене, като хартията може леко да се напръска с щипка - две брашно , с дебелина около 3 -4 мм.
Изрязват се бисквити с желана формичка.
Подреждат се в тавата с малко разстояние върху силиконова подложка, като силиконовата подложка е мрежеста. Точно тя, мрежата, ще направи отдолу красив завършек на бисквитката, но разбира се, че може и да се пече върху хартия за печене, не е проблем.
Пече се на 160 градуса за около 13 - 15 минути с вентилатор.



Коментари

Популярни публикации