ЛЕШНИКОВИ БИСКВИТИ С МЛЕЧЕН ШОКОЛАД - TOASTED HAZELNUT SLICE & BAKE COOKIES WITH MILK CHOCOLATE

 

170 г - масло на стайна температура
133г - светла/тъмна тръстикова захар
1 - яйце L на стайна температура
1 ч . л - ванилия екстракт
250 г - брашно 00
1/2 ч . л - канела на прах
щипка  - сол
120 г - печени и ситно нарязани бланширани лешници, разделени на 90 г и 30 г за поръска
- едра захар за овалване
200 г - разтопен млечен шоколад


В купата на миксера се разбива маслото за 1 минута Добавя се захарта и се разбива на висока скорост ,до пухкава смес, за около 3 минути
Добавя се яйцето и ванилията и се разбива докато се приеме.
В купа се разбърква брашното, канелата, солта.
На ниска скорост на миксера се добавя към маслената смес и се разбива, докато сместа се уеднакви. Тестото ще бъде меко, гъсто и лепкаво.
Накрая се прибавят и счуканите предварително лешници, 90 г и отново се разбърква за да се разпределят.
Изважда се, дели се на две равни части.  Оформят се 2  рула с дебелина около 5 см  и се завиват във фолио,  оставя в хладилник  най - малко за 4 часа или за 1 нощ, или до 5 дни.
Изважда се едно руло , овалва се в едра захар, моята беше едра тръстикова захар,  и се нарязва на шайби около 5 мм.
Подреждат се в тава с хартия за печене с малко разстояние.
Пече се на 175 градуса - 180 за около 12 - 14 минути, или докато покафенеят крайчетата им, а по средата е мека.
Оставят се да се охладят напълно.
Разтопява се шоколада на водна баня.
Всяка бисквита се потопява до половината  в шоколад, подреждат се върху хартия за печене и се посипват с отделените счукани лешници. 
Поръсих ги и със златен прах, по избор е.




Коментари

Популярни публикации