ЧЕРЕШОВ СЛАДКИШ С БАДЕМИ
75 г - семола
75 г - бадемово брашно
300 г - череши (ползвала съм замразени череши, които не се размразяват предварително)
100 г - озахарени череши
3 - яйца L
150 г - кристална захар
120 г - масло на стайна температура
щипка - сол
1 - бакпулвер
3 с . л - ром
30 г филиран бадем за поръска
пудра захар
Маслото и захарта се разбиват с миксер до крем, за около 3 - 5 минути.
Едно по едно се прибавят яйцата и след всяко добре се разбива на средна скорост.
Брашното, бадемовото брашно, семолата, бакпулвера и щипката сол се разбъркват. Прибавят се на порции към маслената смес, като се редува с лъжиците ром.
Накрая се прибавят и черешите нарязани на половинки, също и озахарените череши.
Разбърква се с дървена лъжица.
Форма с ринг d 24 см се намасляват дъното и стените с парче масло и се посипва с кристална захар.
Изсипва се кейковата смес, разпределя се и се посипва с филираните бадеми.
Пече се на 170 градуса за около 35 минути или до суха клечка.
Коментари