БЪРЗА ДОМАШНА ЛЮТЕНИЦА
Ако забележите, че свършва приготвената лютеничка от есента , я е все още студено и ни е приятно да си намажем филийка с домашна лютеничка, бързо пригответе тази рецепта.
800 г - печени червени чушки от буркан, без сол, без, оцет и без захар
350 г - гъсто доматено пюре
100 мл - олио
2 скилиди .- пресован чесън
2 - моркова
10 стръка - . магданоз
1 с . л - течен мед, или 1 и 1/2 ч . л . кристална захар
1/2 ч . л - смлян кимион
1/2 ч . л - смлян черен пипер
1 ч . л - сол
В касерола с 500 мл вода се сваряват морковите за около 10 - 12 минути. Леко се охлаждат и настъргват на ситно ренде.
В блендер се поставят изпечените червени чушки и се смилат на ситно. Прибавя се магданоз, кимион, черен пипер, сол и счукан / пресован чесън и отново се смила на 1 оборот.
Доматеното пюре, солта, меда се разбъркват в купа .
Загрява се олиото до точка на кипене.
Излива се върху доматеното пюре при разбъркване, внимава се, защото много пръска от горещото олио.
Прибавят се чушките от блендера и се разбърква.
Лютеницата е готова, тя не се стерилизира и е за бърза консумация, съхранява се в хладилник.
Коментари