СКАНДИНАВСКИ БАДЕМОВИ ПРЪЧИЦИ - SCANDINAVIAN ALMOND BUTTER STICKS



Маслена бадемова пръчка е тази рецепта, вкусна и нежна бисквитка, топяща се в устата. Основата на тази вкусна бисквитка е хубаво маслото и качествено крем - сирене,  в резултат на което се получава перфектното маслено тесто, което е изключително приятно за работа. 

170 г - кристална захар
2 с . л - бадемова есенция

200 г -  брашно 00
3/4 ч . л - сол
1/2 ч . л -  бакпулвер
120 г - масло на стайна температура + 1 с . л. за намазване на тестото
170 г - крем сирене Филаделфия
1 - яйчен жълтък
около 30 г - нарязани сурови бадем
1 ч . л - кристална захар за поръска

В купа се разбърква брашното, солта и бакпулвера.
В купа се разбива маслото и крем - сиренето. Добавя се жълтъка и се разбива до гладкост на средна степен на миксера. 
Добавя се половината брашно, завърта се докато се приеме, изстъргва се дъното на купата  и се прибавя останалото брашно. Завърта се на средна скорост,  само докато се  събере. 
Тестото се изважда и се прехвърля върху леко набрашнен плот и се измесва с ръце, докато стане гъвкаво и напълно гладко,  Измесването с ръце е за кратко.
Върху хартия за печене напръскана с брашно се разточва с размер 30/30 см.




Намазва се с отделената лъжица масло..
Разрязва се точно по средата по дължина.
Захарта посочена по рецепта се разбърква с 2 с . л . бадемова есенция.
Върху едната половина на тестото се изсипва захарната смес с бадемовата есенция, разпределя се, така че да е 1 см от края на тестото.
Другото парче тесто се захлупва върху първото тесто със захарта. С пръсти се захваща отстрани, да не излиза плънката по време на печенето.
Намазва се с белтък и се посипва с нарязани бадеми.
Поръсва се с кристална захар.
Така приготвено се прехвърля заедно с хартията в плоска тава.
Пече се на 180 градуса за около 25 - 35 минути с вентилатор.
Изважда се от фурната и напълно се охлажда в самата тава.
След това се нарязва на пръчици около 1.5 см ширина.






Коментари

Популярни публикации