СКАНДИНАВСКИ БАДЕМОВИ ПРЪЧИЦИ - SCANDINAVIAN ALMOND BUTTER STICKS
Маслена бадемова пръчка е тази рецепта, вкусна и нежна бисквитка, топяща се в устата. Основата на тази вкусна бисквитка е хубаво маслото и качествено крем - сирене, в резултат на което се получава перфектното маслено тесто, което е изключително приятно за работа.
170 г - кристална захар
2 с . л - бадемова есенция
200 г - брашно 00
3/4 ч . л - сол
1/2 ч . л - бакпулвер
120 г - масло на стайна температура + 1 с . л. за намазване на тестото
170 г - крем сирене Филаделфия
1 - яйчен жълтък
около 30 г - нарязани сурови бадем
1 ч . л - кристална захар за поръска
В купа се разбърква брашното, солта и бакпулвера.
В купа се разбива маслото и крем - сиренето. Добавя се жълтъка и се разбива до гладкост на средна степен на миксера.
Добавя се половината брашно, завърта се докато се приеме, изстъргва се дъното на купата и се прибавя останалото брашно. Завърта се на средна скорост, само докато се събере.
Тестото се изважда и се прехвърля върху леко набрашнен плот и се измесва с ръце, докато стане гъвкаво и напълно гладко, Измесването с ръце е за кратко.
Върху хартия за печене напръскана с брашно се разточва с размер 30/30 см.
Намазва се с отделената лъжица масло..
Разрязва се точно по средата по дължина.
Захарта посочена по рецепта се разбърква с 2 с . л . бадемова есенция.
Върху едната половина на тестото се изсипва захарната смес с бадемовата есенция, разпределя се, така че да е 1 см от края на тестото.
Другото парче тесто се захлупва върху първото тесто със захарта. С пръсти се захваща отстрани, да не излиза плънката по време на печенето.
Намазва се с белтък и се посипва с нарязани бадеми.
Поръсва се с кристална захар.
Така приготвено се прехвърля заедно с хартията в плоска тава.
Пече се на 180 градуса за около 25 - 35 минути с вентилатор.
Изважда се от фурната и напълно се охлажда в самата тава.
След това се нарязва на пръчици около 1.5 см ширина.
Коментари