ДИЕТИЧНА СУПА С ТИКВИЧКА ЗА ДАМИ

 

Рецептата е наистина за диетична супа и ако е необходимо преди почивката да свалите няколко килограма за една седмица  примерно  3 - 4 кг   я направете. Необходимо е само да се храните със супата, обяд и вечер, разбира се, като изключите захарта и в края на седмицата ще видите новите си резултати, ще бъдете олекнали с 3 - 4 кг. Ако замените едното хранене с плодове то тогава супата се изключва за това хранене . 
Независимо, че е постна и е само  тиквичка и ориз тя е много вкусна , свежа, даже и да не сте на диета е приятна за лятото и големите горещини, харесвам я и студена и леко топла.

1 следно голяма - тиквичка
1 средна глава  - лук на дребни кубчета
1 - морков настърган на едро ренде
70 мл - зехтин Екстра Върджин
3 с . л - кисело мляко
2 с . л - ориз
сол и смлян черен пипер
наситнени копър и магданоз за поръска

Тиквичката се нарязва на кубчета.
В загрят зехтин се прибавя наситнен лук, и моркова  и 1 с . л вода да се задуши под капак, за около 4 - 5 минути при периодично разбъркване. Посолява се.  
Прибавя се тиквичката, разбърква се да се омазни и се прибавя измития и отцеден ориз. Разбърква се внимателно за около 2 минути, да побелее и се налива около 1 литър топла вода. Оставя се на умерен котлон да ври за около 20 минути, до готовност на ориза. Сваля се от котлона.
В купичка с телена бъркалка се разбива до гладкост киселото мляко и се излива в супата, разбърква се и се посипва с малко смлян черен пипер, наситнен копър и магданоз.



Коментари

Популярни публикации