ПЪЛНЕНИ ЛАДИЙКИ ОТ ТИКВИЧКИ С РИКОТА, ЯЙЦА И СИРЕНЕ ЧЕДЪР

 

2 средно големи . тиквички
150 г - рикота
50 г - сирене Чедър, настъргано на едро ренде
1 - яйце L
2  - 3 с . л - галета
1 ч . л - сол
1/2 ч . л - смлян черен пипер
зехтин Екстра Върджин 
1 връзка - копър 
3 - 4 стебла наситнен - магданоз

Измитите и подсушени тиквички се разрязват на две  през половината по дължина.
С чаена лъжичка внимателно се издълбават , да се получат ладийки. Издълбаната смес се запазва, тя ще отиде при плънката.
Така приготвени се поставят в тавичка с хартия на дъното , намазват се със  зехтин, посоляват се със сол и смлян черен пипер,  и се запичат на 200 градуса, за около 15 - 20 минути, докато леко омекнат. Изваждат се.
Сместа от издълбаните тиквички се наситнява с нож.
В купа се изсипва рикотата, настърганото сирене, яйцето, галетата, още малко сол и черен пипер, наситнени копър и магданоз и се прибавя сместа от издълбаните тиквички, разбърква се.
С тази смес се напълват тиквичките.
Поливат се със струйка зехтин.
Запичат се на 180 градуса за около 30 - 40 минути, или до приятно златисто.
При сервиране се покапват с още малко зехтин за разкош.





Коментари

Популярни публикации