ЗАПЕКАНКА С КАРТОФИ, ШУНКА И КАШКАВАЛ


1500 г - картофи
300 г - кашкавал
250 г - шунка
сол, смлян черен пипер, индийско орехче
масло
магданоз, копър

Картофите се почистват и  нарязват на средно големи кубчета. 
Добавя се шунката на кубчета, посолява се със сол, смлян черен пипер и индийско орехче. Всичко се разбърква и се изсипва в тавичка за печене. Прибавят се филийки масло, разпределят се.
Добавя се топла вода до половината на картофките.
Тавичката се покрива с алуминиево фолио.
Пече се на 180 градуса за около  40 минути.
Изважда се от фурната, отстранява се фолиото и се поръсва с настърган кашкавал.
Запича се без фолио, докато се получи хубава златиста коричка.
Поръсва се с наситнен магданоз и копър.






Коментари

Популярни публикации