ЛЯТНА ЗАПЕКАНКА С ЧЕРВЕНИ ЧУШКИ НА ФУРНА

 

5 -6  - изпечени и обелени червени чушки
100 г - настъргано бяло сирене
3 - 4 стръка - наситнен магданоз
2 скилиди - пресован чесън
1/2 ч . л - смлян черен пипер
малко сол за поръска
3 с . л - зехтин Екстра Върджин
50 г - настъргана моцарела
50 г - настъргано пармиджано
и още
3 - яйца L
4 с . л - кисело мляко
2 с . л - универсално брашно
щипка сода бикарбонат


Изпечените чушки се нарязват на средно големи кубчета и се изсипват в тавичка за печене с размер 20 - 22/15-17 см. Поливат се със зехтина, посипва се малко сол и смлян черен пипер, пресован чесън и наситнен магданоз, разбърква се. Отгоре са посипва настърганото бяло сирене.
В купа се разбиват яйцата, киселото мляко със содата бикарбонат и брашното до гладка смес и се изсипва върху чушките в тавичката.
Пече се на 200 градуса с вентилатор за около 20 минути.
През това време се настъргва моцарелата и сиренето пармиджано.
След 20 минути се изважда от фурната и се поръсва със сирената.
Допича се за още 10 -15 минути.
Изважда се и се поръсва с наситнен магданоз.



Коментари

Популярни публикации