БУТЕР КАНЕЛЕНИ РУЛЦА - BAKLAVA PUFF PASTRY CINNAMON ROLLS

 .

Бърза и много добра рецепта за канелени рулца. Нямах никакво време да приготвям на ръка  тесто с мая, затова купих фино бутертесто. Много добро, качествено и най-вече тъничко, точно за баклава. Получиха се фини, хрупкави рулца пълни с вкусна орехова плънка и наистина тези рулца приличат на хрупкава баклава.
Изписвам рецептата за 1 лист бутертесто. 

1 лист размразено бутертесто.
3 с . л - меко масло
1 1/2 ч . л - канела на прах
3 с . л - кристална захар, може и малко повече, въпрос на вкус
смлени орехи, или друг вид смлени ядки на вкус
мед за поръска

Тестото се размразява предварително  за 1 нощ . На сутринта ще бъде удобно за работа.
Отваря се лист бутертесто и със сервизен нож се намазва с мекото масло из цялата повърхност. Поръсва се с  канелата на прах  след това се посипва и захарта и с обратна лъжица, или с ръка се разпределя из тестото. Отгоре се поръсва обилно със смлени орехи.
Завива се на руло.
С конец за зъби лесно се разрязва на парчета, като конеца се промушва под тестото, кръстосва се, изтегля и разрязва тестото.
Рулцата се подреждат върху хартия за печене в плоска тава , а може и да се подредят в мъфин форми.
Пече се в загрята с  вентилатор фурна на 200 градуса за около 20 - 25 минути.
При сервиране се посипват със струйка течен мед.




Коментари

Популярни публикации