ОБИКНОВЕНА БИСКВИТКА С ОРЕХИ - BISCOITOS DE NOZES

 

50 г - масло на стайна температура
1 с . л - мед
1  - яйце
3 с . л - кристална захар
1 ч . л - бакпулвер
ванилин
220 г - брашно 00
щипка - сол
по четвъртинки орехи за всяка бисквита

Не е необходимо да се ползва миксер.
В купа се изсипва мекото масло, меда и захарта. С шпатула се разбърква до крем.
Прибавя се яйцето и се разбърква добре.
Наведнъж се прибавя брашното с бакпулвера и солта и се омесва тесто.







Тестото се дели на две части и всяка се оформя на тъничък цилиндър. 
От този цилиндър се отрязват парченца  с дължина 8 см. и се оформя фитилче.  ( това парченце тесто може да се оформи между дланите .)
С помощта на линийка се разплесква в ширина, колкото е широка една вилица.
Поставя се вилицата и се прави шарка по цялата дължина на тестото, да остави белег.
Обръща се и на гладката страна се поставя по 1 четвъртинка ядка. Завива се така, че да не се смачка белега.
Подреждат се в тава с хартия за печене.
Пече се с вентилатор на 170 градуса за около 13 - 15 минути, веднага щом се забележи, че леко започват да стават златисти се изваждат от фурната.
След като се охладят се напудрят с ванилова пудра захар.




Коментари

Популярни публикации