КРЕМ - СУПА ОТ СПАНАК - CREAM OF SPINACH SOUP


1 с . л - зехтин Екстра Върджин
2 с . л - масло
1 голяма глава - шалот на ситно
2 скилиди пресован - чесън
2 с . л - универсално брашно
1 кг - свеж спанак почистен и нарязан
200 мл - сметана 30%
400 мл - зеленчуков бульон
сол, индийско орехче, бял пипер, люто пеперончино
настърган пармезан


В тенджера се загрява зехтина и маслото. 
Прибавя се наситнен лук и пресования чесън, разбърква се до омекване, около 2 - 3 минути.
Сваля се от котлона и се прибавя брашното, бързо се разбърква, и отново се поставя на слаб котлон брашното да се сготви при разбъркване. Прибавя се спанака и се разбърква за около 3 - 5 минути.
Добавя се сметаната  на стайна температура и зеленчуковия  бульон, подправките - смляно индийско орехче, бял пипер, сол, люто пеперончино, то е по избор и около 3 с . л . настърган пармезан. Разбърква се и се оставя да кипне.
Сервира се с настърган пармезан.



Коментари

Популярни публикации