ПЕРФЕКТНА КОЛЕДНА БИСКВИТКА С ШОКОЛАДОВА ГЛАЗУРА - I BISCOTTI NATALIZI CON GLASSA CHE CERCAVI DOLCE IMPASTO PERFETTO

 

350 г - брашно 00
150 г - картофено нишесте
160 г - пудра захар
3 г - бакпулвер
250 г - масло на кулчета
1 - яйца М
1 - яйчен жълтък
1 ч . л - ванилия екстракт
ГЛАЗУРА
300 г - разтопен черен кувертюр
1 ч . л - масло


В купа се смесва брашното, нишестето, бакпулвера и пудрата захар, разбъркват се.
Прибавя се маслото и се разбърква на средно високо скорост ,докато се получи пясъчно тесто. 
Прибавя се цялото яйце, жълтъка и ванилията. Омесва се хомогенно тесто.
Завива се във фолио и се оставя в хладилник за 2 - 3 чака или за 1 нощ. Оставих го за 1 нощ, тестото има много масло и охлаждането е много важно.
Охладеното тесто се разточва върху малко брашно с дебелина около 1/2 см.
С набрашнена формичка елха или друга по избор се изрязва фигурка.
Подреждат се в така върху хартия за печене.
Така приготвени се охлаждат до втвърдяване на тестото.
Пече се на 175 градуса с вентилатор за 13 - 15 минути, бисквитката отгоре трябва да е бяла.
Изваждат се и се охлаждат в тавата, когато са горещи са силно чупливи.
Разтопява се шоколада с парчето масло.
Потопява се бисквитка до половината с шоколад.
Отгоре се поръсват смлени печени лешници.





Коментари

Популярни публикации