ПАСТА ОРЗО С ПИЛЕ И ПАРМЕЗАН - PARMESAN AND CHICKEN ORZO PASTA

 

2 - пилешки бутчета без кожа
1 л - пилешки бульон
2 скилиди - пресован чесън
1 средна по големина  глава - лук
50 мл - сухо бяло вино
1 малка ч . л - сол
1/ 4 ч . л - смлян черен пипер
100 мл - сметана 30 %
50 г - настърган пармезан
3 с . л - зехтин Екстра Върджин
наситнен магданоз за поръска
и още 
настърган пармезан за поръска


В достатъчно леко подсолена вода се сваряват пилешките бутчета. Охлаждат се и се обезкостяват.
В тенджера се сипват 3 с . л . зехтин и се прибавя наситнен лук  и накъсаното месо от пилето. 
Запържва се за около 3 минути и се прибавя пасиран чесън, разбърква се. 
Излива се виното да придаде малко аромат, изчаква се за 1 минута и се прибавя пастата, разбърква се и се налива бульона.  Оставя се да къкри на слаб котлон, до готовност на пастата, тя трябва да е al dente, или за около 20 минути ще бъде готова. Ако е необходимо се добавя малко гореща вода. 
След като е напълно готова се прибавя сметаната и настърганото сирене и се оставя само да клокне. Подправя се с черен пипер. Пастата трябва да бъде кремообразна.
Сваля се от котлона и се посипва са наситнен магданоз.




Коментари

Популярни публикации