КРЕМ - СУПА ОТ КАРТОФИ, ТИКВИЧКИ И МОРКОВИ - CREAM SOUP OF POTATOES, ZUCCHINI AND CARROTS
2 - моркова
1 следна по големина - тиквичка
1 ч . л - сол
70 г - масло
1 с . л - универсално брашно
около 250 мл - студено прясно мляко
1/4 ч . л - индийско орехче
Картофите се почистват, нарязват се на големи кубчета.
Морковите също се почистват и нарязват на големи парчета.
Тиквичката се нарязва на кубчета.
Зеленчуците се сваряват в достатъчно подсолена вода , за около 20 - 25 минути.
Сваля се тенджерата от котлона и се пасира до крем с пасатор.
В касерола се разтопява маслото, прибавя се брашното и се разбърква бързо с телена бъркалка, да се запържи до светло бежов цвят и да има хубав аромат на запечено брашно. Прибавя се студеното прясно мляко при постоянно разбъркване. Посолява се със сол и се добавя индийското орехче.
Цялата млечна смес се прибавя към сварените и пасирани зеленчуци през цедка. Поставя се отново на котлона само да клокне и се сваля.
Към супата може да се добавят крутончета.
Коментари