ПЪРЖОЛКИ ОТ СВИНСКО КОНТРА ФИЛЕ НА ФУРНА

 

Да се приготви свинско контра филе е малко сложно, защото този вид месо е сухо и много рядко се получават хубави сочни пържолки.  Този вид месо го ползвам за приготвянето на виенски шницели и  стават разкошни, но пак трябва да се потопят в нещо ,за да се получат сочни и хубави шницели. Така, само като месо,  да се изпекат, било на тиган или във фурната не стават добре, сухо е и не се харесва у дома.
Няколко рецепти имам със свинско контра филе, и мога да кажа, че са добри, но винаги има допълнения към месото, било някаква зеленчукова плънка, или да е със сос.
Тази рецепта "Пържолки от свинско контра филе " е много хубава, но както и написах има и допълнения към месото, и точно тези допълнения го правят  много сочно и със сос. Заслужава си вниманието.

около 1 кг - свинско контра филе,  или  8 пържолки
8 триъгълника  - топено сирене, в момента разполагах с  Monarch
1 глава - наситнен лук
2 шепи - гъби
200 г - настърган кашкавал
1 - яйце
2 с . л - майонеза
сол и смлян черен пипер, 
наситнен магданоз за поръска

Парчето свинско контра филе се подсушава с домакинска хартия и  нарязва на филии около 1 пръст дебелина.
С остър нож отгоре им се прави розетка в диагонали.
Посоляват се със сол и черен пипер.
Подреждат се в тавичка върху хартия за печене.
На всяко парче месо се поставя по един триъгълник от топеното сирене и се размазва с вилица / нож.



Нарязва се главата лук на дребни  кубчета, прибавят се и гъбите нарязани на ситно, разбърква се. 
С лъжица се загребва от гъбената смес и се поставя отгоре на всяка пържолка.
Настъргва се кашкава на едрото ренде, прибавя се майонезата и яйцето, разбърква се.
По 1 с. л. се поставя върху гъбената смес, разпределя се.
Пече се в сгорещена фурна с вентилатор на 170 градуса за около 35 - 45 минути, да се получи хубав загар.
Гарнитурата е картофено пюре.











Коментари

Популярни публикации