БЪРЗИ БУТЕР БАНИЧКИ С ГОТОВО БУТЕРТЕСТО

 

2 -  пакета фино бутертесто
сирене и кашкавал, или моцарела и прошуто кото,  всичко е по избор, ползвах сирене и кашкавал
жълтък за намазване
30 г - разтопено масло
сусам за поръска


Размразява се тестото за 1 нощ в хладилник.
Отваря се 1 пакет  40/25 см и се разрязва през половината и на 6 квадрата.
Всеки квадрат от едната му страна с назъбен резец се разрязва на 4 -5 места по дължина, другата част на половинката квадрат остава цяла. Цялата страна се намазва с разтопено масло и се покрива върху разрязаната част. 





Поставя се плънка по избор, моята е от настъргано сирене и настърган кашкавал,  и се затваря с оформените триъгълници, ще покажа в галерията от снимки, като се извинявам, че не са добри тъй като светлината не е добра, но за информация са приемливи, но пускам източник, "Субективно за Италия" да се види за по - добра информация. Баничките въпреки че са с готово бутертесто си заслужават.
Обръщат се баничките, намазват се с яйце поръсва се със сусам  и се подреждат в тава върху хартия за печене.
Пече се на 180 градуса за около 25 - 30 минути, до хубаво златисто








Коментари

Популярни публикации