ЛИМОНОВИ КЕКСЧЕТА - LEMON CUPCAKES WITH LEMON BUTTERCREAM


Много рядко приготвям отделни малки кексчета, т.  нар. мъфини, предпочитам да забъркам един кейк набързо, отколкото да си играя с книжните капсули. Тази рецепта ме грабна с външен вид, направих ги , а след като ги опитах мога да кажа, че са пристрастяващо вкусни. Сочни, приятно ароматни на  лимон и глазурата им е вълшебна, без глазура няма да са така впечатляващи, препоръчвам я.

187 г - брашно 00
2 равни ч . л - бакпулвер
щипка  - сол
113 г - масло на стайна температура
200 г - кристална захар
2 - яйца L
1 ч . - ванилия екстракт
1 пълна с. л. настъргана кора  лимон
122 грама, пиша грам, защото не са милилитри - прясно мляко
4 с . л - лимонов сок
ЛИМОНОВА ГЛАЗУРА
200 г - масло на стайна температура
сок от 1 среден по големина лимон
капки жълта боя - по избор е
250 г - пудра захар



В купа се изсипва захарта и настърганата лимонова кора. Втрива се с пръсти, така ще се получи още по - силен аромат.
В купа се разбива мекото масло и лимоновата захар, за около 2 - 3 минути.
Прибавят се яйцата едно по едно, като след всяко прибавяне сместа добре се разбива на ниска скорост на миксера, ванилията.
Брашното се разбърква с бакпулвера и солта. Прибавя се на 3 порции, като се редува с прясното мляко и лимоновия сок, завършва се с брашно и се разбива до гладкост.
Приготвя се форма за мъфини с 12 гнезда и 12 книжни капсули.
Със сладоледена лъжица се сипва в книжните капсули.
Пече се в загрята фурна на 170 градуса с вентилатор около 17 минути, или до суха клечка. Охлаждат се напълно.
ЛИМОНОВА ГЛАЗУРА
Мекото масло се разбива с пудрата захар до крем. Прибавя се и сок от лимон и няколко капки хранителна жълта боя, разбива се отново до цветово уеднаквяване.
Прехвърля се в висок пош с накрайник отворена звезда.
Поставя се богато върху всяко кексче. 




Коментари

Популярни публикации