КЮФТЕНЦА ОТ ПАТЛАДЖАНИ И КАРТОФИ - POLPETTE DI MELANZANE E PATATE

 

2 - патладжана средно големи
около 350 - до 400  г - картофи* 
50 г -настърган пармезан
1 скилида - пресован чесън
2 стръка - пресен зелен лук, наситнен
4 -5 стръка - наситнен магданоз
4 -5 стръка  - наситнен копър
1 - яйце М
сол и смлян черен пипер
галета
олио
* ползвах 350 г картофи, за да се усеща повече патладжана


Патладжаните се измиват и подсушават. 
Надупчват се с вилица и се поставят в плоска тава върху хартия за печене. 
Пекат се на 180 градуса, докато напълно омекнат.
Изваждат се и се задушават в купа, след това се обелват. За да са още по - сухи пулпата се поставя  в гевгир, да  се отече останалата вода . След това може  малко да се нареже на по-ситно.
Сваряват се картофите и се намачкват като за пюре. 
Отцедената пулпа от патладжаните и картофите се смесват, добре се разбъркват.
Добавят се подправките, наситнен зелен лук, пармиджано,  яйцето, пресован чесън, магданоз и копър, сол и смлян черен пипер. Разбърква се.
В тавичка се посипват галета.
Със сладоледена лъжица d 4 см се загребва от сместа и се пуска в галетата, овалва се всяко топче, леко се потупват и оформят   с пръсти.
Загрява се мазнината и се пускат кюфтенцата. 
Изпържват се до златисто.
Изваждат се върху домакинска хартия, за да попие част от мазнината.
Сервират се със зелена салата или млечно-чеснов сос.
Благодаря, Мария, за рецептата, много са вкусни!








Коментари

Популярни публикации