БИСКВИТИ С КРЕМ ОТ ШАМФЪСТЪК - BISCOTTI AL PISTACCHIO

 

МАСЛЕНО ТЕСТО
120 г - студено масло на кубчета
100 г - кристална захар
3 - яйчени   жълтъка  ( около 55 г)
100 г - брашно от шамфъстък
200 - брашно 00
щипка сол
КРЕМ
около 150 г - крем от шамфъстък ( държи се в хладилник, иначе е много течен) 

В планетарен миксер или ръчен такъв се разбива до крем студеното масло, захарта и щипката сол.
Добавят се жълтъците и се разбива до усвояването им.
В купа се разбърква брашното от шамфъстък и бялото брашно и се прибавя към жълтъчната смес при разбиване на ниска скорост на миксера. 
Разбива се, докато се образува топка тесто и е почистило стените на купата.
Сваля се от миксера, оформя се на диск и се завива във фолио. 
Оставя се в хладилник най-малко за 4 часа или за 1 нощ. Оставих го за 1 нощ.
Охладеното тесто се дели на две части, с едната част ще се работи , а другата се оставя в хладилник до ползването й.
Тестото се разточва върху хартия за печене с дебелина около 4 мм. Ако лепи по точилката се напръсква с малко брашно.
Изрязват се кръгчета около 4 см в диаметър. 
С по-малък шаблон 3 мм  на половината кръгчета  отгоре се прави  декоративен кръг без да се стига до основата на бисквитката, без да се разрязва,  само да се маркира, да се остави белег. С дървено шишче / сламка се правят дупки в бисквитката може 4 дупки или 5.
Подреждат се в тава върху хартия за печене.
Разточва се и другото тесто и отново се правят бисквитки по същия начин.
За да не се объркат е добре в тавата за печене да се подреждат една цяла бисквитка и до нея една с маркировка. 
Пече се в затоплена фурна на 170 градуса с вентилатор за 13 минути.
Охлаждат се напълно.
Всяка цяла основа на бисквитка се намазва с крем от шамфъстък, захлупва се с такава с дупки, леко се притиска.





Коментари

Популярни публикации