БРАУНИ С МАЛИНИ - RASPBERRY BROWNIES
Харесвам брауни, независимо дали е само шоколадово или има и допълнение от някакъв плод, тук съм ползвала свежи малини. Няма съмнение, че шоколад и малини са в перфектната комбинация, а това е така, защото сладката пикантност на малините добре компенсира вкуса на черния шоколад.
Освен с перфектен вкус тази рецепта е изключително лесна, необходимо е само една купа, метална бъркалка, дървена лъжица или шпатула. Дълбокият шоколадов вкус на това брауни идва от полусладък шоколад най-много с 55 - 60 % какао. Не е необходимо да се ползва по висок процент какао , ще стане прекалено горчиво, но всичко е въпрос на вкус и усещане.
150 г - черен кувертюр 60% какао
113 г - масло
3 - яйца L
15 г - висококачествено какао
200 г - кристална захар
1 ч . л - ванилия екстракт
95 г - универсално брашно
щипка сол
около 200 г - свежи малини
Форма 20/20 намаслена с масло и с хартия за печене на дъното.
В касерола се разтопява на водна баня шоколада и маслото.
Сваля се от котлона и се прибавя захарта смесена с какаото. (Когато се смесва кристална захар и какао не се образуват бучки, иначе би трябвало да се пресее какаото.) Разбърква се с телена бъркалка.
Добавя се ванилията.
Яйцата се прибавят едно по едно, и след всяко добре се разбърква.
Накрая се прибавя брашното и щипката сол.
Разбърква се добре с шпатула.
Готовата смес се изсипва във формата, заглажда се.
Отгоре се разхвърлят свежите малини.
Пече се в затоплена фурна с вентилатор на 170 градуса за около 30 - 40 минути до влажна клечка с мъничко трохи по нея.
Изважда се и се оставя напълно да се охлади.
Реже се на малки квадрати придружени с топка сладолед.
Коментари