ИТАЛИАНСКИ БИСКВИТИ СЪС СУСАМ REGINELLE - ITALIAN SESAME COOKIES REGINELLE


 Сицилианска бисквитка с нежна и прекрасна ронлива структура. Не е прекалено сладка, но е с прекрасен орехов вкус Много подходяща към чаша кафе, чай, а защо не и към горещ шоколад или вино Марсала.
Бисквитката е от Палермо един от най-очарователните градове в Сицилия.

150 г - масло на стайна температура
480 г - брашно 00
150 г - кристална захар
2 - яйца, леко разбити
настъргана кора от 1 голям портокал
4 с . л - прясно мляко
2 ч . л - бакпулвер
щипка сол
около 150 г  сусамово семе


В купа се смесва маслото с 2/3 от брашното. Разбива се с ръчен блендер до маслени трохи.
Прави се кладенче по  средата и се прибавят леко разбитите яйца, захарта, портокаловата кора, млякото и бакпулвера. Разбърква се и по-малко се прибавя и останалото брашно. Трябва да се получи гладко леко лепкаво тесто, но повече брашно не се прибавя.
Тестото се оформя на топка ,завива се във фолио и се оставя в хладилник за 30 минути.
Охладеното тесто се изважда, работи се върху хартия за печене, и се дели на 4 части. Всяка се оформя на топка и се оформя на фитил с дължина около 30 - 35 см. С нож се нарязва на парченца с дължина около 5 см, изравняват се с ръка, да станат гладки.
Всяко парченце се потопява за секунда в студена вода и се овалва в сусам.
Подреждат се в тава с хартия за печене.
Пече се в затоплена фурна с вентилатор та 175 градуса за около 20 минути , до златисто.



Коментари

Популярни публикации