ТОРТА ПАРАДИЗО, ИТАЛИАНСКИ СЛАДКИШ С ЧЕРЕШИ - TORTA PARADISO ALLA CILIEGIE

 

Много приятна и лесна рецепта от един прекрасен кулинар, който много уважавам и мога определено да кажа, че ми е любим кулинар, по -долу ще дам и връзка. 
Имам чувството, не мога да зная със сигурност, че всеки кръгъл сладкиш италианците го наричат "торта", няма лошо, нека и така да бъде, въпреки че това е по - близо до кейк, един разкошен кейк с пресни хубави череши.

2 - яйца М ( около 110 г)
120 г - кристална захар
80 мл  - олио
80 мл - прясна мляко
160 г - брашно 00
20 г - царевично нишесте за овалване на черешите
70 г - царевично нишесте
7 г - бакпулвер
щипка - сол
кора от лимон
400 г - почистени череши


Форма 22 - 24 см  с ринг намаслена и покрита с хартия за печене
Черешите се почистват.
В купа се смесва брашното, нишестето, щипка сол и бакпулвера и се разбъркват с телена бъркалка.
Яйцата се счупват в купа, прибавя се захарта и се разбиват на висока скорост с миксер до побеляване и видимо да увеличат обема си тройно.
Намалявя се скоростта и на струйка се прибавя олиото.
Брашното с бакпулвера, нишестето и солта се прибавят на три пъти, като се редува с прясното мляко, завършва се с брашно.
Прибавя се настърганата кора лимон.
Върху плодовете се поръсва с нишесте,  разбъркват се, да обере влагата им.
В кейковата смес се изсипват 2/3 от черешите и всичко се разбърква. Изсипва се във формата, разпределя се.
Отгоре се разхвърлят останалите плодове.
Пече се в затоплена фурна с вентилатор на 170 градуса за около 40 минути, или до суха клечка.
След като се охлади се поръсва с пудра захар.
Благодаря, Мария! Разкошен сладкиш!



Коментари

Популярни публикации