БИСКВИТКА "КАФЕЕНО ЗЪРНО" - COFFEE BEAN COOKIES


1/2 с .л . - разтворимо кафе
1 с . л - гореща вода
85 г - пудра захар
75 г - меко масло
1 - яйчен жълтък L
125 г - брашно за торти и сладкиши
15 г - царевично нишесте
15 г - какао на прах
щипка - сол


В купичка се изсипва разтворимото кафе и горещата вода, разбъркват се и се оставят настрана.
В купа се изсипва мекото масло и пудрата захар. Разбърква се до крем с телена бъркалка/ шпатула.
Прибавя се жълтъка и се разбърква, докато се приеме, до гладка смес. 
Следва разтворимото кафе, разбърква се.
Над купата се пресява брашното, нишестето, какаото и солта. Разбърква се,  докато се оформи тесто, което е тежко и маслено. Повече никаква течност не се добавя и ако събирането му е трудно с бъркалката е удобно да се омеси бързо с ръка, така маслото малко още малко ще омекне и се се оформи тесто.
От готово омесеното тесто се загребва с малка лъжичка, около 6 - 7 г тесто, оформя се на топче, а след това му се придава  овална форма.
Топчетата се подреждат в тава върху хартия за печене.
С обратната страна на нож, или с клечка за зъби се прави малка вдлъбнатина  в лек  диагонал на бисквитката, така че да остави белег без да я разрязва.
Оформените бисквитки се оставят на студено за 10 - 15 минути
Пече се на 170 градуса с вентилатор за 10 - 12 минути. Не се препичат.




Коментари

Популярни публикации