ШОКОЛАДОВ КЕЙК С КОНДЕНЗИРАНО МЛЯКО - TORTA AL LATTE CONDENSATO E CIOCCOLAT0

 

3 - яйца L
50 - меко масло
160 г - универсално брашно
60 г - царевично нишесте
30 г - какао на прах
7 г- бакпулвер
80 г - шоколадови капки или чипс
1 ч . л - ванилия екстракт


Маслото леко се разтопява, докато се превърне в крем. Разтопих го в MW за 3 - 4 секунди , не трябва да е напълно течно, а с консистенция на мек крем. Оставя се настрана.
Яйцата се разбиват на висока скорост за 6 - 7 минути с миксер, докато увеличат видимо обема си и станат  много светли.
Намалява се скоростта и се прибавя маслото, разбива се за кратко.
Добавя се кондензираното мляко и отново се разбива за кратко
През цедка директно върху купата се пресява брашното, бакпулвера, какаото и нишестето. Внимателно се разбива на най- високата степен, докато  се приеме и уеднакви сместа.
Накрая се прибавят шоколадовите капки, като се запазва малко да се поръси върху тестото, като декорация.
Изсипва се в кейкова форма покрита с хартия за печене 23/12 см.
Отгоре се поръсва с останалите шоколадови капки.
Пече се на 170 градуса с вентилатор за около 35 - 45 минути или до суха клечка.
Изважда се върху решетка и се поръсва с пудра захар.







Коментари

Популярни публикации