БАНИЦА ЩРУДЕЛ - TORTA CROCCANTE ALLE MELE
2 големи - ябълки, добавих и 1 малка
100 г - галета
100 г - разтопено масло
50 г - стафиди
50 г - смлени орехи
4 с . л- кафява захар
1 ч . - канела на прах
сок от 1/2 лимон
Тортена форма с ринг и d 20 см покрита с хартия за печене
Ябълките се почистват и нарязват на по-дребни кубчета.
Поливат се със сок от лимон и се разбъркват. Прибавя се захарта, галетата, канелата, стафидите, орехите и отново се разбърква. Плънката се дели на шест части. Оставят се настрана.
Маслото се разтопява.
Взима се една кора и се разполага във формата, но така че краищата й да излизат извън формата.
Намазва се с масло.
Разхвърля се една част от плънката.
Отгоре се поставя по същия начин втора кора, намазва се с масло и се разхвърля част от плънката.
Следва трета кора, масло, плънка и така до свършване на корите и плънката
Накрая корите ,които са извън формата се загръщат навътре и се намазват с останалото масло
Посипва се с малко кафява захар
Пече се на 170 градуса с вентилатор за около 35 - 40 минути.
Изважда се , за кратко се охлажда и се освобождава ринга.
След като се охлади напълно се посипва с пудра захар.
Коментари