БАНИЦА НА РУЛЦА

 

Баницата на рулца се получава много хубаво хрупкава , а отвътре е мека. Приготвя се много лесно - навиват се корите на руло, реже се на малки рулца през 5 см, и се подреждат вертикално в тавичката за печене, това е.

500 г - кори за баница
350 г - краве сирене
50 мл - олио
80 г - разтопено масло
ЗАЛИВКА
3 - яйца
200 г - заквасена сметана, или гъсто кисело мляко
1/2 до 1 ч. л - сол, зависи от солеността на сиренето
200 мл - газирана вода
1/2 ч . л - сода бикарбонат

Намаслява се тавичката, или се покрива с хартия за печене.
Отварят се корите.
Нареждат се три кори една върху друга, като всяка кора се поръсва с част от мазнината.
Разхвърля се натрошено сирене из цялата повърхност.
Навива се на стегнато руло.
Измерва се височината на тавичката и с  тези сантиметри се режат рулца.  При мен бяха разрязани рулца на 5 см.
Подреждат се вертикално в тавата.
Така се продължава до края на корите, като рулцата са плътно едно до друго.
В купа се счупват яйцата, добавя се заквасената сметана, малко сол, прибавя се газираната вода с малко сода бикарбонат. 
Върху всяко рулце се сипва със супена лъжица от сместа. „По всяка вероятност ще остане малко от сместа и тя се излива отгоре.
Оставя се тавичката за 10 минути да попие добре.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса с вентилатор за около 40 - 45 минути.
След като се извади може да се напръска с малко вода и да се покрие с кърпа, а ако искате да е хрупкава не се пръска с вода и се оставя така да изстине.








Коментари

Популярни публикации