БИСКВИТИ БАЙОКИ - BISCOTTI BAIOCCHI
Много известни италиански лешникови бисквитки, подходящи са за всеки повод. Това са два лешникови диска съединени с лешников крем. Удоволствие е за сетивата.
ТЕСТО
120 г - масло на стайна температура
100 г - кристална захар
3 - яйчени жълтъка ( около 35 г)
100 г - лешниково брашно
200 г - брашно 00
щипка - сол
ПЛЪНКА
Nocciolata - какаово-лешников крем
Разбива се маслото, солта и захарта до крем.
Добавят се жълтъците и се разбива на ниска скорост, докато се приемат.
Прибавя се пресятото лешниково брашно, пресятото брашно и се размесва до тесто.
Оформя се на правоъгълник, завива се във фолио и се оставя за 3 - 4 часа, най - добре за 1 нощ в хладилник.
Добре охладеното тесто се разточва върху малко брашно с дебелина около 4 мм.
Изрязват се дискове с големина около 4 см и с кръгъл резец 3 см се отбелязва декоративен белег внимателно без да се стига до края, без да се разрязва бисквитката. Важното е да остане белег.
Със сламка се правят върху декоративния белег 5 дупки, като на копче.
Така приготвени бисквитките се подреждат в тава с хартия за печене.
Пече се в загрята фурна и вентилатор на 170 градуса за около 8 - 10 минути.
След като се охладят на половината бисквити се поставя 1 ч . л . от шоколадовата паста и се захлупва с друга.
Коментари