ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ НА ФУРНА - CHEESY STUFFED BAKED POTATOES

 

4  големи - картофа*
масло, сол, смлян мерен пипер
ПЛЪНКА
100 г - бекон 
100 г  - кашкавал
70 г - триъгълници от топено сирене
4 с . л - майонеза
1 - скилида пресован чесън - по избор
магданоз и копър за поръска
* картофите , които ползвах бяха със среден размер, затова ги увеличих на 6 броя, така плънката се разпредели достатъчно добре

Картофите се измиват с четка под течаща вода. 
Надупчват се с вилица
Откъсва се правоъгълно парче алуминиево фолио, с големина толкова, че да може спокойно да се завие картоф. 
Върху фолиото се поставя картофа, поръсва се с малко сол и отгоре малки парченца масло, завива се от всички  страни.
Така приготвени картофите се поставят в подходяща тавичка за печене.
Пече се на 200 градуса за около 60 минути, в зависимост от фурната може и малко повече, но когато се прободе с вилица тя трябва да влиза спокойно навътре.
ПЛЪНКА
В блендер се смила бекона, но така че да останат малки парченца, да не е на паста,  също чесъна, ако се ползва, и кашкавала. 
Сместа се изсипват  в купа и се добавя майонезата, топеното сирене, малко смлян черен пипер, малко сол, наситнени магданоз и копър, добре се разбърква.
След като напълно са готови картофите, се отваря фолиото, то е достатъчно голямо и може отстрани да се изреже и да остане само на дъното. 
Всеки картофи се разрязва по дължина, отваря се внимателно, леко се намачква пулпата с вилица да се отвори място и се поставя обилно от плънката.
Допичат се за още 15 минути.
Сервират се със зелена салата.




Коментари

Популярни публикации