МЛЕЧНА БАНИЦА


 400 г -  пакет кори  от тънките, но за баница
125 г - разтопено масло
10 - яйца
1.5 л - прясно мляко
200 г - кристална захар
2 пакетчета -суха ванилия

Маслото се разтопява.
Подходяща тавичка за печене се намаслява с масло от общото.
Всяка кора се захваща и се оформя като хармоника. Поставя се в тавичката.
Следва друга кора също като хармоника се поставя до първата и така до изчерпване на корите.
Заливат се с разтопеното масло, като с вилица може леко да се отварят корите, да влезе мазнината.
Вкарва се в гореща фурна на 180 градуса с вентилатор и се пече до хубаво плътно златисто.
В купа се счупват яйцата и се разбиват добре. За да съм сигурна, че съм разкъсала добре  белтъците ползвах миксер, но не е задължително.
В купа се разбърква  млякото, захарта и ванилията.
Изважда се тавичката с добре запечените кори и млечната смес се излива. С вилица леко се отварят корите да влезе сместа надолу.
Пече се на 180 градуса с вентилатор за около 40 минути или до златисто.




Коментари

Популярни публикации