СОЛЕНКИ С КРЕМ - СИРЕНЕ
180 г - крем-сирене Филаделфия
250 г - универсално брашно +/- 2 с . л
1 ч . л - сол
за намазване 1 жълтък или белтък
за поръска - настърган пармезан и сусам
В купата на миксера или на ръка се смесва маслото, крем-сиренето, солта и брашното.
Омесва се меко тесто.
От тестото се откъсват парченца около 20 - 22 г и се овалват между дланите на ръцете, оформят се топчета.
Подреждат се в тава върху хартия за печене с малко разстояние едно от друго.
Натопява се равното дъно на чаша и с нея се леко се притиска всяко топче, като всеки път дъното на чашата се набрашнява , оформя се като мъничка питка.
Намазва се с белтък/жълтък по избор и се поръсва със сусам и щипка пармезан.
Пече се на 180 градуса с вентилатор около 15 - 20 минути до златисто.
Коментари