СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ В ЧЕРВЕНО ВИНО - PORK STEAKS WITH RED WINE

 

4 броя - свински пържоли
200 мл - сухо червено вино
40 мл - соев сос
200 мл - вода
40 г - масло
40 мл - зехтин Екстра Върджин
суха мащерка, сол, смлян черен пипер

Пържолите се начукват с чукче за месо. 
Натъркват се със сол, смлян черен  пипер и мащерката.
Поливат се със соев сос и се оставят за 1 час в хладилник.
В тиган се загрява маслото и зехтина. 
Поставят се пържолите и се запечатван на силен котлон от двете страни за 2 минути на страна.
Налива се виното, намалява се температурата на огъна, захлупват се с капак и се оставят да се задушават, докато се изпари виното, ще остане малко сос.
Налива се водата и задушаването продължава под капак,  за още 30 минути.
При сервиране се поливат със сос и се поставят върху картофено пюре.



Коментари

Популярни публикации