ЗИМНА БОБЕНА САЛАТА С ЧЕРВЕН ЛУК, ОРЕХИ И МАСЛИНИ

 

400 г  - бял салатен боб от консерва
100 г- орехи накълцани на едро
4 - 5 малки кисели краставички
1 глава - червен лук на филийки
лимонов сок от 1 среден лимон
настъргана лимонова кора
поръска на вкус  -  смлян черен пипер
сол на вкус
зехтин Екстра Върджин за поливка
наситнен магданоз
маслини Каламата с костилка*
* защо с костилка, защото качеството винаги е по-добро, от тези които са без костилка

Боба се прецежда , поставя се в гевгир и се изплаква под студена вода, отцежда се.
Изсипва се в купа и се прибавя червен лук нарязан на тънки филийки.
Прибавят се орехите нарязани на едро.
Подправя се с пресен лимонов сок, първо половин лимон и ако има необходимост се добавя и другата половинка, наситнен магданоз, кисели краставички нарязани на кръгчета,  сол и черен пипер и хубава струйка зехтин.
Разбърква се добре. 
Оставя се на студено за 30 минути.
Поднася се и като гарнитура и като самостоятелна вечеря.





Коментари

Популярни публикации