РУЛО ОТ КАЙМА С ПЛЪНКА ОТ КАРТОФЕНО ПЮРЕ, БЕКОН И СИРЕНЕ
500 г - кайма от свинско и телешко месо (60:40 в полза на телешкото месо)
1 глава - лук наситнен
1 - яйце
1 филия хляб натопен в прясно мляко и изстискан
риган, черен пипер, сол на вкус, 3 стръка - 4 наситнен магданоз
ЗА ПЮРЕТО
4 - картофа
30 г - масло
3 с . л - прясно мляко
индийско орехче
и още
200 г - пушен бекон
4 слайса - сирене Чедър, ( Ементал, Грюер по избор)
галета
1 - яйчен белтък за намазване на рулото
Картофите се сваряват, намачкват с преса до пюре. Добавя се маслото, сол, индийско орехче и малкото мляко. Разбърква се и се оставя настрана.
Нарязва се на много ситни кубчета бекона и се запича в сух тиган до хрупкавост. Имайте предвид, че много пръска, затова задължително го покрийте с телената мрежа за пържене.
След като е готов се отцежда от мазнината и се изсипва в чиния покрита с домакинска хартия, хартията да поеме остатъчната мазнина. Оставя се настрана.
КАЙМА
В купа се изсипва каймата, добавя се наситнен лук, изстискания хляб, оставалото мляко, яйцето, сол, черен пипер, риган, наситнен магданоз.
Омесва се каймата, ако е необходимо се добавя още мъничко вода и се оставя в хладилник за 1 до 2 часа, да се смесят хубаво подправките.
Намаслява се хартия за печене.
Върху нея се изсипва каймата и се оформя на правоъгълник с дебелина около 1 см.
Върху каймата се разпределя картофеното пюре и се разстила с шпатула, нож или каквото е удобно.
Върху картофеното пюре се изсипва бекона, разпределя се
Върху бекона се подреждат 4 правоъгълни парчета сирене по избор, ползвах Чедър.
С помощта на хартията се завива на руло и се оставя във фризер за 30 минути.
Изважда се, каймата вече е доста стегната и заедно с хартията се поставя в кейкова форма 23/12 см.
Намазва се с белтък.
Поръсва де обилно с галета и се посипва струйка зехтин.
Пече се в загряна фурна с вентилатор на 170 градуса за около 30 - 35 минути
Коментари