ОМЛЕТ КАПРЕЗЕ - FRITTATA CAPRESE
Омлет Капрезе - перфектно балансиран с лек и засищащ вкус. Подходящ е както за закуска ,така и за една лека вечеря
Вдъхновен е от класическата италианска салата "Капрезе", която съчетава домати, моцарела, босилек.
3 - яйца L
30 г -настърган пармезан
50 мл - прясно мляко
5 - 6 - Чери домати нарязани на половина
60 г - моцарела нарязана, накъсана, на парченца
1 с . л - зехтин Екстра Върджин или масло
листа босилек
сол и смлян черен пипер
В купа се разбиват с телена бъркалка яйцата, млякото, солта и пипера.
Добавя се настърган пармезан и се разбърква.
В тиган се загрява избраната мазнина, предпочитам масло, на среден огън.
Изсипва се сместа и се готви на слаб котлон от 9-та степен на 5 - та за 3 - 4 минути, или докато омлетът започне леко да стяга.
Върху половината омлет се подреждат разполовените домати, накъсаната моцарела и накъсани листа 4 - 5 броя босилек.
Готви се за още 1 до 2 минути, докато моцарелата започне да се разтопява.
Внимателно се сгъва ва две, като трябва да се покрия плънката, до колкото може.
Готви се за още , минута.
Сваря се от котлона и се поръсва с още малко накъсани листа босилек.
Коментари