ПАСТЕТ ОТ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ЯЙЦА С МАСЛО И ПОДПРАВКИ
След великденските празници винаги остават сварени яйца и колкото да допълвам към зелената салата пак остават и се чудя какво да ги правя. По канон шарени яйца трябва да има до Томина неделя, но това е много време и така не практикувам.
За да мога да ги оползотворя набързо направих един вкусен пастет и към него може да се добавят всякакви подправки на вкус.
Това е една лесна и бърза рецепта с прекрасен резултат. Пастетът може да се намаже върху печена филийка, сухарчета , може да се оформи като хапки.
Всеки би се запитал..." а защо не е добавен чесън....и отговарям веднага...не се харесваме с чесъна, не се обичаме, това е, но вие може да добавите съвсем спокойно 1 пресована скилидка.
3 - сварени яйца L ( 4 M)
100 г - масло на стайна температура
1/4 ч . л - сух риган
сол на вкус
1 ч . л - смлян бял/черен пипер
1/2 ч . л - кайенски пипер
1/2 ч . л - дижонска горчица
наситнен копър
и още
лимонов сок и запечен натрошен шамфъстък за поръска
сирене Фета или някакво друго по избор, добавих 50 г - синьо сирене Costello
В купата на блендера се пасират всички продукти до крем.
Купата се оставя в хладилник за 20 минути да се смесят всички вкусове и подправките да разгърнат ароматите си.
Прехвърля се в сервизна купичка, покапва се лимонов сок и натрошен на едро шамфъстък.
Коментари