СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ В БИРЕН СОС


4  бр - пържоли, моите бяха котлети с много малка  кост
сол и смлян черен пипер
4 скилиди - пресован чесън, (ползвам 2 скилиди, за мен са напълно достатъчни)
1 голяма глава - лук на филийки
2 с . л - едрозърнеста дижонска горчица
3 с . л - зехтин Екстра Върджин /  слънчогледово олио
1 ч . л - червен пипер
150 -200 мл - светла бира
2 с . л - брашно
3 - картофа средна големина


Пържолите  не се начукват,  подправят  се със сол и смлян черен пипер и от двете страни.
В купа се смесва горицата, 1 с . л .  зехтин и се поръсва с черен  и червен  пипер. 
С тази марината се намазват пържолите, покриват се с фолио  и се оставят в хладилник за 1  - 2 часа.
През времето на изчакване в тиган се загрява малко мазнина и се запържва първо лука до златисто и накрая се прибавя пасиран чесън, разбърква се и се изважда от тигана. Оставя се настрана.
В същия тиган се прибавя още малко  зехтин , ако е необходимо.
Всяка пържолка се натопява  в брашно изтупва се и се запечатва от двете страни  в тигана до златисто. След като имат добър загар се налива бирата, изчаква се да заври за 30 секунди и се сваля тигана от котлона. 
Прехвърлят в тавичка за печене, поливат се със соса от тигана. Отгоре са подрежда лука и чесъна. 
Между пържолките се прибавят няколко картофа нарязани на едри парчета.
Тавичката се покрива с алуминиево фолио и се пече на 200 градуса, за 30 минути,  след това се отстранява фолиото и печенето продължава за още 40-  50 минути на 180 градуса, или до готовност на картофите.





Коментари

Популярни публикации