ОГРЕТЕН С ТИКВИЧКИ
Френското сирене което имах не ми допадна на вкус, затова беше вложено в продуктите за огретена, може да се замени с настърган кашкавал, може да се настърже Чедър, всичко е по избор и желание. Може да не се добавят кубчета бекон, също е много свежо само със зеленчуци. Варианти винаги може да се намерят.
800 г - тиквички
1 ч . л - сол
3 - яйца L
250 мл - прясно мляко
120 г - заквасена сметана
100 г - настъргано френско твърдо козе сирене с билки - Goat Cheese with Herbs
50 г - настъргано сирене Фета
100 г - пушен бекон на дребни кубчета
1 - червена чушка на дребни кубчета
3 с . л - универсално брашно
2 с . л - галета + 1 с . л . за поръска на тавичката
1 скилида - пресован чесън
1–2 ч . л - бакпулвер
сол и смлян черен пипер
копър и магданоз за поръска
Тиквичките се настъргват на едро ренде. Посоляват се с 1 ч . л . сол и се оставят за 10 - 15 минути да се отцеди водата им. Изстискват се с ръце и се оставят в купа.
Към купата се прибавят разбитите предварително яйца , млякото, сметаната, брашното, галетата, настърганите два вида сирена, кубчетата бекон, кубчетата чушка, пасиран чесън, бакпулвера, малко сол и смлян черен пипер и 1/2 връзка наситнен копър.
Всичко добре се разбърква.
Взима се подходяща тавичка за печене и се намазва с парче масло. Поръсва се с галета равномерно.
Изсипват се тиквичките, разпределят се.
Пече се на 180 градуса с вентилатор до хубаво зачервяване.
След като е напълно изпечена запеканката се поръсва с наситнен копър.
Добавка от сух таратор е силно подходяща.
Коментари