ЖЕЛИРАНИ ПОРТОКАЛОВИ БОНБОНИ


200 мл - портокалов сок* + 70 мл
30 г  - желатин на прах
2 с . л - течен мед 
2  пакетчета  - ванилин

.
Сокът се изсипва с касерола. 
В купичка се изсипва желатина и около 70 мл портокалов сок. Разбърква се добре и се оставя да набъбне за около 10 - 15 минути.
Касеролата се поставя на умерен котлон, прибавят се лъжиците мед, добре се разбърква, докато се стопи. След като се сгорещи се сваля от котлона и веднага се прибавя желатина и ванилина. Разбърква се, докато се стопи.
Получава се приятно жълта напълно гладка и леко прозрачна течност.
Разпределя се в молд за бонбони. 
За това  количество ще са необходими 2 молда, или се получават около 45 бонбонки, но това зависи и от големината на формите. Моите две форми са за средно малки бонбонки. 
Оставят се на стайна температура напълно да се охладят, а след това се оставят в хладилник най-малко за 2 часа. След това се изваждат и подреждат.
Бонбонките са изключително вкусни, не съдържат захар, меки и ароматни.
*може да се приготвят с всякакъв прясно изцеден сок.




Коментари

Популярни публикации