БУТЕРТЕСТО С КАЙМА И СИРЕНЕ - GOLDEN SAVORY PUFF PASTRY WITH MINCED MEAT AND CHEESE
ПЛЪНКА
450 г - телешка кайма
1 глава - лук ситно нарязан
2 скилиди - пресован чесън, ползвам 1 скилида и е напълно достатъчно
150 г - настъргани сирене, ползвах равни количества Чедър и Моцарела
1/2 ч . л - сол
1 ч . л - смлян черен пипер
1 ч . л - сух риган
1/2 ч . л - суха мащерка
1/2 ч. л - кимион
1/2 ч . л - пушен червен пипер
2 с . л - домати от консерва, или смачкан в ръката един цял обелен домат от консервата, ползва се само сока
2 с . л - зехтин Екстра Върджин
50 мл - зеленчуков бульон
сусам и магданоз за поръска
В тиган се загрява зехтина и се прибавя наситнен лук. Разбърква се за 5 минути или до прозрачност на лука.
Добавя се чесъна, разбърква се за 30 секунди.
Прибавя се каймата и с разбъркване се довежда до трохи.
Сипва се бульон да деглазира и се оставя да къкри за 5 - 7 или малко повече минути, да се изпари всякаква течност. Подправя се със сол, домат, смлян черен пипер, червен пипер, риган кимион и мащерка.
Сваля се от котлона, за кратко се охлажда и се добавят сирената. Те ще се стопят от топлината.
Покрива се плоска тава с хартия за печене.
Върху хартията се разполага бутертестото.
Върху тестото се разполага цялата плънка, като равномерно се разпределя.
С помощта на хартията от дългата страна се навива на руло.
Рулото се поставя в тавата за печене заедно с хартията.
Намазва се с яйце и се посипва със сусам.
Пече се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор до хубаво златисто или около 30 - 40 минути.
След като леко се охлади се нарязва на дебели парчета.
Коментари