ФЪДЖ С БЯЛ ШОКОЛАД И С БИСКВИТКИ LOTUS -FUDGY WHITE CHOCOLATE BISCOFF BLONDIES


 Фъдж - вид американски сладкиш с много разновидности. Няколко рецепти съм пуснала, до една са с изключителен вкус, но на нас у  дома най, най- любим е  ОРИГИНАЛЕН АМЕРИКАНСКИ ФЪДЖ С ОРЕХИ   и спокойно мога да напиша, че това е класиката и всичко друго вече са варианти на фъдж, но независимо от всичко, всеки фъдж си носи своята разкошна рецепта,  по принцип този сладкиш е прекрасен - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search?q=%D1%84%D1%8A%D0%B4%D0%B6.
Тази рецепта е нова,  видях я, веднага ме грабна и я направих, разкошен е. Освен това е много лесна и бърза, но бисквитката Lotus, която присъства не може с нищо да бъде заменена. Но вероятно такива бисквитки също и крем вече има по магазините.
Консистенцията след изпичане на тестото, трябва отвътре да е като тежко сладко кондензирано мляко, като  разтопен, но вече и постегнал бял шоколад, трябва да е меко и силно влажно, затова не се препича и се спазват минутите във фурната.

225 г - бял шоколад на парченца
115 г - масло
2 - яйца L
70 г - кристална захар ( намалих я на 30 г напълно е достатъчна)
2 ч . л - ванилия екстракт
155 г - универсално брашно, пресято
щипка  - сол
100 г - бели шоколадови перли/ чипс
50 г - бисквитки Lotus  начупени на парченца
60 г - крем Lotus
форма 20/20 или 18/18 см изцяло покрита с хартия за печене


Маслото и шоколадовите парченца се разтопяват на водна баня. Свалят се от котлона и се оставят настрана.
В MW се разтопява за 2 максимум до 3 секунди крема Lotus. Оставя се настрана.
Яйцата и захарта се разбиват, докато увеличат двойно обема си и побелеят.
Добавя се шоколадовата смес и отново се разбива на ниска скорост, докато се приеме.
Добавя се пресятото брашно и щипката сол. Разбива се за кратко,  докато се приеме.
Следват шоколадовите перли, разбърква се.
Добавят се бисквитените парченца и се разбърква с шпатула.
Цялата смес се изсипва във формата, заглажда се.
Отгоре се сипва на струйка крема и с дървено шишче се прави фигура, съвсем небрежно.
Подреждат се отгоре в диагонал няколко бисквитки.



Пече се на 150 градуса с вентилатор за около 20 - 25 минути,  при мен беше точно 22 минути. Не бива де се препича.
Изважда се от фурната и се оставя напълно да се охлади. реже се на малки квадрати.








Коментари

Популярни публикации