КАМБИ С МЕД НА РАЛИЦА

 

В рецептата няма определени количества, може би точно това ми хареса, не се притеснявах и спокойно си работих, всичко е по 1 ч . л .  и това е.

2 кг - по - дребни и по възможност еднакви по големина камби
винен оцет, сол, мед , магданоз, чесън, целина

Камбите се почистват от семките и с отвора нагоре се подреждат в тава върху хартия за печене. Ползвах голямата тава на фурната.
Във всяка камба се поставя щипка сол взета с три пръста, 1 ч . л . винен оцет, 1 ч . л . слънчогледово олио и 1/2 ч . л . мед.
Поставят се в гореща фурна на 180 градуса с вентилатор само докато сменят цвета си, това е около 8 - 10 минути, не повече. Не трябва да са запечени, или набръчкани.
Докато са във фурната се нарязва на ситно магданоза, чесъна и целината, разбърква се.
Работи се по -  бързичко, за да може камбите да останат силно горещи.
С щипки се взима камба слага се голяма щипка от магданозената смес и с щипките се поставя в буркан. Следва нова камба, магданозена смес и се поставя в буркана. Притискат се с лъжица и следва нова камба и така до четири камби събрах в буркан. Веднага се обръщат, за да може да се вакууми капачката.
След като са студени се прибират за зимата.
Това е  тази хубава рецепта, даже отлична, а е отлична защото опитах една камбичка, прекрасна. Не е прекалено солена, не е прекалено кисела, меда дава точно вкуса, който търсих. Заслужава си да се опитат.








Коментари

Популярни публикации